*SAMA* من ڪپٱڕ ٱڵڜڅڝېٱټ ♥
مشَارَڪاتْي : 304 مُڪإني : .........
| موضوع: طرق ورق العنب الأحد نوفمبر 10, 2013 4:20 pm | |
| المكونات (دي كمية صغيرة ممكن تزودي او تنقصي حسب الرغبة ) ورق عنب 1كوب ارز منقوع ومصفي 3/2كوب طماطم متسبكة 1ملعقة كبيرة معجون طماطم 1/4كوب من كزبرة و1/4البقدونس و1/4الشبت المفروم 1/2كوب من بصل المفروم 2ملعقة طعام من السمن او الزبدة +2ملعقة طعام زيت توابل المحشي ( كمون -كزبرة -فلفل اسود-ملح)انا مش بحب اكتر في التوابل علشان مفيش حاجة تغير من طعمة ودة طبعا رجع لكل واحدة والذوق والطعم اللي هية بتحبة شوربة دجاج -لحم -بط اللي موجود عندك شرائح بطاطس طريقة عمل بعد ان تتسبك الطماطم كويس يوضع عليها معجون الطماطم ولو كان عندك طماطم متسبكة حاهزة حطي معجون الطماطم وتوضع علي النار متوسطة ثم يوضع الارز المصفي ويقلب تقليبة علي النارالي ان ينشف مع عدم تركة علي النار علشان مش يلزق في قاع الحلة ثم يرفع من النار ثم ضيفي البصل المفروم والخضرة والسمن والزيت وقلبي كويس حتي يندمج الخليط والطماطم مع الارزثم الملح والتوابل انا مش بسلق ورق العنب انا بغسلة كويس وبعدين بحطة في الفريز وبليل اطلعة يفك التجميد ويصبح طري من غير سلق وبكدة بيكون اخضر وطعم المزازة فية روعة طبعا في ناس بتحب تضع ليمون ان مش بحب كل واحد وذوقة بحضر الحلة وبرص فيها شرائح البطاطس ولو عندك شرائح لحم حطيها فوق البطاطس نية بعد ان تتبليها بالملح والفلفل وتحطي فوقها طماطم لو حبة وورق العنب ترصية في الحلة (انا هنزل صورة خارجية لطريقة اللف اصل معرفتش اصور وانا بلف كنت لوحدي بعتذر ) ثم نضع صحن فوق ورق العنب يكون بيتحمل الحراره نغمزه بالماء ونضع أى ثقل فوق الصحن ثم نضع الشوربة الساخنة يعني يدوب يغطي ورق العنب بشوبة ممكن نضع نصف ماء ونصف شوربة بس اهم حاجة الشوربة مش تكون ملحها زايد انا حطين الملح في الارز وتترك لتغلي حوالي 10دقائق ثم نهدي النار عليها مثل تسوية الارز ثم ترص في طبق وتقدم يعني من الاخر كلة ني في ني ما عدا الطماطم ودي طريقة حلوة علشان ما تتعبش المعدة
طريقة 2: المقادير
1 بصله كبيره مقصص صغار 1طماطه وسط مقصص صغير او صغيره لول مادري 4 فص ثوم مهروس زيت زيتون مثل الحجم الموجود بطل حجمه اوكي قلاص عصير ليمون تقريبا 6 الى 7 ليمونات نص شدة نعناع مقصص صغير وثلاث ارباع الى شده كامله بقدونس نص معجون طمام وبهارتنا لاتخربطون وايد اهم شي ملح وفلفل اسود وهيل مطحون ودارسين مطحون وكاري وكمون فقط
الطريقه نحط جدر وفيه نص كمية الزيت زيتون لمه يحما نحط البصل والثوم ونقلب شوي بعدها بخمس دقايق محط الطماط
فوق الطماط البهارات
نخلط عدل لمه البهارات تتجانس عقب نحط نص علبه معجون طماط
نحط فوقهم العيش
وفوق العيش على طول قلاص عصير الليمون
بعد ماحطينا الليمون طبعا نحط البقدونس والنعناع ونقلبهم يميع
اهني بعد ماخلينا العيش يطبخ شوي ويصك بس ترا العيش اقل من نص استواء تقريبا ربع استواء
وجيكوا على الزيت لمه سويت حفره
الجدر حطينا فيه زيت زيتون شوي وصفينا حلقات طماط عشان جربت احط بطاط بروحها يلصق ويحترق فحطيت طماط والنتيجه 100%
وحطينا البطاط فوقه وشويه ملح على البطاط لايطلع ماصخ وكملنا باجي الزيت اللي باقيلنا
بالعافيه
| |
|
زهرة الربيع أدآآريــہ ♥
مشَارَڪاتْي : 19538
| موضوع: رد: طرق ورق العنب الخميس نوفمبر 21, 2013 6:17 am | |
| مشكورهه ع الطريقهه الحلوهه مثلك ياعسسسسسسللل | |
|
آنـ,ـثـ,ـى خـ,ـرآفـ,ـيـ,ة أدآآريــہ ♥
مشَارَڪاتْي : 3259 مُڪإني : نسيت....
| موضوع: رد: طرق ورق العنب الخميس نوفمبر 21, 2013 6:41 pm | |
| لسًلٱم عليّكم وِ رحًمة ٱللۂ يّعطٌيّك ٱلفُ عٱٱفُيّۂـ على ٱلطٌريّقَة ٱلحًلوِوِةة مشّكوِرة يّٱٱ عسًل م نٌنٌحًررم منٌ ٱبّدُٱعٱتُك | |
|